Bu yıl içerisinde yeni Google Nexus telefona merhaba diyebiliriz. Dedikodulara göre LG ve Huawei firmaları yeni telefonlar üzerinde çalışıyorlar ve yeni gelen sızıntılar yeni cihazın nasıl olacağı konusunda fikir veriyor.
uSwitch sitesine göre LG tarafından yapılan yeni telefon arka parmak izi tarayıcı bulunduruyor. Cihaz metal çerçeveli ve arka tarafı plastik. Bununla beraber ön panelde dual-stereo hoparlörler bulunmakta. Bir diğer dedikodu ise cihazın Qualcomm Snapdragon 810 yonga seti ile birlikte 3D kamera ile geleceği.


Görüntülerde USB girişine baktığımızda cihazın USB Type-C portu ile geleceği görülüyor. Yeni çıkacak olan bu Nexus telefonunun 5.2 inç ekrana sahip olacağı ve 8mm kalınlığında olacağı tahmin ediliyor. Android işletim sisteminin en yeni sürümü olan Android M?in ilk defa bu telefonla Ekim veya Kasım ayında çıkması bekleniyor.
LG firmasının yaptığı Nexus 5?in Motorola firmasının yaptığı Nexus 6?dan daha popüler olması gelecek Nexus cihazını neden LG?nin yaptığını açıklıyor sanırım.