Blizzard, Diablo 2: Resurrected için 9 Nisan Cuma günü Türkiye saati ile 17: 00‘den itibaren alfa testini kullanıcılara açmış olacak.
Bu hafta sonu PC‘de Resurrected‘ın tek oyunculu modu için teknik bir test gerçekleşecek. Bu testler oyunun daha stabil çalışmasını sağlayacak. Aynı zamanda test içerisinde yer alan kullanıcıların geri bildirimleri ile de oyunu daha sorunsuz bir şekilde biz severlere sunacak.

Test için sınırlı sayıda oyun sever kayıt yapabiliyor. Testin 12 Nisan Pazartesi günü Türkiye saati ile 20:00′de sona erecek. Katılmak isteyenler Diablo 2 web sitesi üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirerek başvuruda bulunabilirler. Kayıt olan oyuncuların tamamı ne yazık ki alfa teste katılamayacak. Aralarından kura ile seçilenler bu aşamada yer bulacak.
Oyunun ilk iki bölümünde Barbar, Amazon ve Sahire olmak üzere üç sınıf seçilebilecek. Diablo 2‘nin manastırını tekrar tekrar ziyaret edecek ve Maiden of Anguish (oyun içinde yer alan bir düşman) ile mücadeleye girişilecek. Ardından güzel bir ganimet için Lut Gholein yolculuğu olacak. Herhangi bir kısıtlama olmadan oyunu oynayabilirsiniz ancak ilerlemeniz, oluşturduğunuz hesapta kaydedilmeyecek.

Şubat ayında tekrar duyurulan Diablo 2 Resurrected, Blizzard’ın 20 yıllık aksiyon rolünü yeni nesil için yeniden canlandıracak. PC, PlayStation 4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S ve Nintendo Switch için daha sonra 2021’de piyasaya çıkışını yapacak.
Ayrıca oyunun sistem gereksinimleri şu şekilde:
Minimum Gereksinimler
- İşletim Sistemi: Win 10 64
- İşlemci: Intel Core i3-3250 3.5GHz / AMD FX-4350
- Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7850 veya NVIDIA GeForce GTX 660
- VRAM: 2 GB
- Sistem Belleği: 8 GB RAM
- Depolama: 30 GB Sabit disk alanı
- DirectX 11 Uyumlu Ekran Kartı
Önerilen Gereksinimler
- İşletim Sistemi: Win 10 64
- İşlemci: Intel Core i5-9600K 6-Core 3.7GHz / AMD Ryzen 5 2600
- Ekran Kartı: AMD Radeon RX 5500 XT 4GB veya NVIDIA GeForce GTX 1060
- VRAM: 6 GB
- Sistem Belleği: 16 GB RAM
- Depolama: 30 GB Sabit disk alanı